Les 1.1 Voorkennis

Les Progress:

Lesdoel

Je gaat in deze les aan de slag met een kleine tekenplaat. Eentje die over jezelf gaat en waar je niet een heel blad voor hoeft te vullen.

Doel van deze les is dat je na afloop vier tekeningen hebt gemaakt met de voorkennis die je nu hebt.

In de onderstaande video leg ik de eerste tekenopdracht uit. Vertel ik je wat je leert  en laat ik twee voorbeelden zien. Mijn tweede is net even anders omdat ik meer symbolen heb getekend, maar trek daar je niets van aan. Het gaat mij om de bedoeling, het soort tekeningen en de boodschap die jij tekent. 

De opdracht

Pak een A4-vel en vouw het twee keer zodat je vier vakken hebt. In elk vak teken je een of meerdere symbolen of metaforen die bij het onderwerp horen. Kies plaatjes die in jouw leven van toepassing zijn. Teken vrijuit en bedenk: ik kan tekenen, hoe simpel het ook is. Het gaat om de boodschap.

Maar wat moet er nu in elk vak getekend woorden? Dit zijn de onderwerpen:

  • Jouw gezin/familie
  • Werk
  • Hobby 
  • De reden, jouw leerdoel bij deze training

Ben je hiermee klaar? Maak dan van je eerste tekeningen een tijdcapsule en stop het papier in een envelop die ik als template voor je heb gemaakt. Kijk hiervoor bij het kopje ‘lesmaterialen’ bovenaan.

Ligt de envelop met daarin je werkblad voor je? Plak dan de envelop dicht en bewaar hem in je schetsboek voor later. Aan het einde van de training? Of een andere bijzondere dag voor jou.

Succes!