Jouw start

Les Progress:

Les Materials

Tekenplek_Kladpapier

Yes, bent er! Welkom bij de online omgeving van Tekenplek. De training Zakelijk tekenen. In deze training leer je stap voor stap hoe je jouw eigen onderscheidende tekenplaat kan maken, zodat jij aan mensen een beeldverhaal kan laten zien. Ter vervanging van of ter ondersteuning van teksten. Handig toch? 

Deze les duurt ongeveer 20 min. 

Introductie: 10 min. video + tekst 

Opdracht: 10 min.

Heel veel succes!

Video bekeken? Blijf nog even hier. Ik vertel je nog hoe deze training is opgebouwd, hoeveel tijd je ongeveer kwijt bent en je krijgt wat praktische tips. 

PRAKTISCHE INFORMATIE 

Deze online training doorloop je in 9 stappen alle onderdelen die je nodig hebt om jouw eigen tekenplaat te maken. De 9 stappen worden hier lessen genoemd. Elke les bestaat uit een introductie, opdracht, video, foto’s en/of tekeningen. 

De eerste lessen duren ongeveer 45 minuten. Daarna loopt de gemiddelde lestijd op. Het hangt een beetje af van de les, opdracht en jouw oefening. De ene keer is het 1 uur maar de andere keer 2 uur, of misschien wel 3 uur. Je begrijpt wel dat de tijd ook een beetje afhangt van hoe vaak je wilt en kan oefenen. Dit is natuurlijk per persoon erg verschillend en er is geen goed of fout. Vandaar dat ik per les een gemiddelde tijdsinvestering aangeef.

Wat kan jij straks?

Na de training heb jij een schat aan informatie, technieken en visuals eigen gemaakt. Wat je hebt geleerd kan jij direct in de praktijk, samen met jouw collega’s, toepassen. Je kunt zeg maar na de hele training zelf eigen visuals en tekenplaten maken.

Je hebt straks de sleutels in handen.

Benodigdheden

Jij kan je opdrachten maken in het schetsboek dat naar je toekomt. Het boek bezit blanco bladeren waarop jij kan tekenen. Je kan elke bladzijde zo goed mogelijk benutten, maar houd er rekening mee dat inkt wat kan doordrukken. Dat wordt ook wel goosting genoemd. Mijn advies is om op de linker bladzijden te tekenen en de rechter bladzijde te gebruiken voor eventuele notities met potlood. Voor de datum en jouw reflectie op de vragen: wat was lastig? Wat ging goed? Wat doe ik de volgende keer anders? Wat houd ik vast? Heb ik nog een vraag? Heb ik hulp nodig?

Bij het schetsboek krijg je een etui met inhoud. Ik zal per les aangeven welke materialen je nodig hebt. Verder ben je vrij om ander tekenmaterialen erbij te gebruiken. Dat doe ik ook. Voor bepaald werk gebruik ik graag de stiften van de Hema. 

De werkbladeren bij een aantal modules zijn te downloaden en te gebruiken zo vaak jij wilt. Zij staan per module onderaan. 

Wat als je hulp nodig hebt?

Deze training is gemaakt om zelfstandig te doorlopen. Toch kan het zo zijn dat jij het fijn vindt om jouw resultaten even te bespreken. Of wil je hulp omdat je vastloopt. Stuur dan een berichtje als je er niet uitkomt. Mail naar contact@tekenplek.nl en ik kom z.s.m. bij je terug.

Dit was de belangrijkste informatie die je moet weten voordat je écht met de inhoud aan de slag kan. Hieronder vind je nog een opdracht. Vervolgens kun je door naar de eerste module. Daar gaan we aan de slag met jouw voorkennis! 

Opdracht

Deze taak past bij jou omdat jij graag je agenda goed bij wilt houden. Of omdat je het lastig vindt om tijd te vinden voor het tekenen. Schakelen, rust creëren, concentratie en in de flow komen. Dat vraagt even wat energie. Misschien is dit voor jou altijd een uitdaging? Geen nood. Je kan alvast de modules in je agenda zetten omdat je voor deze workshop een half jaar de tijd hebt.  Download hier mijn planner. De tijdsinvesteringen van alle modules bij elkaar. Wanneer ga jij met deze online training aan de slag? 

Downloads