Les 1.1

Les Progress:

Lesdoel

Je gaat in deze les aan de slag met een kleine tekenplaat. Eentje die over jezelf gaat en waar je niet een heel blad voor hoeft te vullen.

Na deze les heb jij op eigen houtje vier tekeningen gemaakt met de voorkennis die je nu hebt.

De eerste tekenopdracht leg ik in onderstaande video uit. Ook wat je hiermee gaat leren. En laat ik in het filmpje twee voorbeelden zien. De tweede is net even anders dan ik aan jou opgeef. Ik heb net even meer symbolen getekend. Trek je daar niets van aan. Het gaat mij om de bedoeling. Het soort tekeningen en de boodschap. 

 

De opdracht

Pak een A-4 en vouw deze twee keer zodat je vier vakken hebt. In elk vak teken jij een of een paar symbolen of metaforen die bij het onderwerp horen. Die plaatjes die in jouw leven van toepassing zijn. En teken vrij uit. Denk: ik kan tekenen, hoe eenvoudig het ook is. Het gaat om de boodschap. 

Maar wat moet er nu in elk vak getekend woorden? Dit zijn de onderwerpen:

  • Jouw gezin/familie
  • Werk
  • Hobby 
  • De reden, jouw leerdoel bij deze training

Ben jij hiermee klaar? Maak dan van je eerste tekening een tijdscapsule en stop het papier in een envelop. Deze heb ik voor jou als template gemaakt. Zie het kopje lesmaterialen bovenaan. Plak de envelop dicht en doe hem in je schetsboek en bewaar deze voor later. De dag waarop jij de envelop weer gaat openen.

Succes!