Les 4.3 Emoties

Les Progress:

Welkom in de laatste les van module 4!

Lesdoel

In de laatste les gaan we de stokpoppetjes in beweging brengen. Dit doe je door de armen, benen en het hoofd een andere positie te geven. Bijvoorbeeld: de armen kun je recht naar beneden tekenen, wijd, omhoog en over elkaar. Zelfs ook op de rug. Kortom, met de ledematen toon je de acties en emoties van de poppetjes.

Na deze les heb je 5 eigen acties getekend nadat je genoeg voorbeelden hebt gezien en nagebootst.

 

Daar zijn we weer 😉

Opdracht

In mijn filmpje geef ik wat voorbeelden van acties. Deze kun je ook gebruiken. Teken ze na in je schetsboek of op het werkblad.

Dit was toch redelijk te doen? Aan jou de opdracht om de volgende vijf bewegingen te tekenen. Doe dit bij jouw tot nu toe favoriete poppetje. Wil je eerst oefenen? Maak dan gebruik van het werkblad of kladpapier.

Vijf acties zijn:

  • Rennen
  • Dansen
  • Mediteren
  • Wijdbeens zitten
  • uitrekken

Als dat gelukt is, durf je het dan aan om vijf totaal andere bewegingen te bedenken en te tekenen met jouw poppetje? Voor het schetsen kun je het kladpapier gebruiken en voor het oefenen een werkblad.

Nog even iets

Het kan voldoende zijn om de poppetjes bij elkaar te zetten en de armen te laten spreken. Bij een goed werkend team laat je de armen op de schouders of heupen van de ander rusten. Kijken ze dezelfde kant op. Daaronder teken je een cirkel waar alle poppetjes in staan. Bij een conflict in een team kan je de armen laten hangen en teken je meerdere losse cirkels. Volgens mij is de boodschap duidelijk. Een groep of diverse subgroepen! Precies wat nodig is.

Nog een tip.

 

Nog een tip: gebruik jezelf als voorbeeld. Doe iets en kijk naar de verhoudingen van je benen, armen en hoofd. Dat doe ik ook nog steeds.

Je weet dat je voor al je vragen terecht kunt in de Facebookgroep Tekenplatform. Of stuur een mil naar contact@tekenplek.nl.