Les 4.4

Les Progress:

Welkom in de laatste les van module 4!

Lesdoel

In de laatste les gaan wij de stokpoppetjes in beweging brengen. Dit doe je door de armen, benen en hoofd een andere positie te geven. Bijvoorbeeld: de armen kan jij recht naar beneden tekenen, wijd, omhoog en over elkaar. Zelfs ook op de rug. Kortom, met de ledenmaten toon je de acties en emoties van de poppetjes. 

Na deze les heb jij 5 eigen acties getekend nadat je genoeg voorbeelden gezien en nagemaakt hebt. 

Daar zijn we weer 😉

Opdracht

In mijn filmpje geef ik wat voorbeelden van acties. Deze kan jij ook gebruiken. Teken ze na in je schetsboek of op het werkblad.

Dit was toch redelijk te doen? Aan jou nu de opdracht om de volgende vijf bewegingen te tekenen Doe dit bij jouw tot nu toe favoriete popetje. Wil je eerst oefenen? Maak dan gebruik van het werkblad of kladpapier.

Vijf acties zijn:

  • Rennen
  • Dansen
  • Mediteren
  • Wijdbeens zitten
  • uitrekken

Wanneer dat gelukt is? Durf je het dan aan om vijf totaal andere bewegingen te bedenken en te tekenen? Ook met jouw poppetje? Voor het schetsen kan je het kladpapier gebruiken. Voor het oefenen een werkblad.

Nog even iets over groepen

Het kan voldoende zijn om de poppetjes bij elkaar te zetten en de armen te laten spreken. Bij een goed werkend team laat je de armpjes op de schouders of heupen van de ander rusten. Daaronder teken je een cirkel waar alle poppetjes instaan. Bij een conflict in een team kan je de armpjes laten hangen en teken je meerdere losse cirkels. Volgens mij is de boodschap helder. Een groep of diverse subgroepen! Net dat wat nodig is.

Nog een tip.

Gebruik jezelf als voorbeeld. Doe iets en kijk naar de verhoudingen van je benen, armen en hoofd. Dat doe ik ook nog steeds.