Les 5.1

Les Progress:

We gaan eigen pictogrammen maken.

Lesdoel

Met de basisvormen kan jij alles tekenen. Deze zes zijn: vierkant, driehoek, cirkel, hart, krul en lijn. Van een vierkant weet jij ook een rechthoek te maken. En van een cirkel een ovaal. Van een rechte lijn een gebogen lijn. 

In deze les leer je hoe je gebouwen opbouwt en dat je met een beetje spelen met de vormen, een gebouw diverse functies kan laten geven. 

De opdracht

We gaan veel soorten verblijven tekenen. Van huis tot en met een fabriek. Die typische gebouwen die in ons straatbeeld passen. En die wij kunnen toepassen bij het Zakelijk Tekenen. Je zult zien dat het vierkant en de rechthoek een dominante rol krijgen. En maken wij details met de driehoek, boog en cirkel. 

In deze training en bij deze les maak ik voor het eerst gebruik van de flip-over. We gaan voor het grote werk. Voor wie de grote vellen papier nog spannend vindt: er zijn tafelmodellen te koop. De grootte is ongeveer A2. Post-it heeft dit ook. Het blok bezit een plaklaagje aan de bovenzijde, zodat je een vel ook aan een deur of op een raam kan hangen.

Huizen en een Flat

Grappig hè? En je kan heel veel meer maken. Ik geef je daarom deze opdracht bij deze les. Maak zelfstandig de volgende verblijven:

  • Tipi
  • Caravan
  • Iglo
  • Loods
  • Boerderij
  • Perron met overkapping
  • Hutje op de hei

Klaar? Bedenk bij jouw tekeningen waardeer jij deze kun toepassen? Welk begrip of situatie past bij zo een onderkomen? Een tipi staat symbool voor bescherming en verbinding in een gesloten groep (of die wens is er). Voor contact met de aarde, het leven en krachten.

Nog even dit

Heb jij wat te vragen? Stuur gerust een mail naar contact@tekenplek.NL Of stel die vraag in de groep op Facebook of Instagram. @tekenplatform  En als je ondertussen behoefte hebt aan wat kleur? Pas die toe. In ieder geval ga ik hier in module 6 uitgebreid op in.