Les 5.2

Les Progress:

Hoe kijk jij terug naar de vorige les? Wat heb jij geleerd van het maken van gebouwen? 

In de gebouwen staan ook gebruiksartikelen. En daarom zoemen wij deze les in op ons huis en jouw werk. Het wordt een wat langere les wanneer je veel struint, kijkt en tekent. Maar zie het maar als een aanvulling op dat wat je aan het opbouwen bent. Je kennis, ervaring en bibliotheek. 

Lesdoel

Jij kan na deze les een aantal concrete voorwerpen over je huis en werk op eigen manier tekenen. Groei jij in het maken van concrete visuals.

Opdracht

Hoe ziet jouw huiskamer eruit? En hoe jouw werkplek? Welke voorwerpen zijn standaard? Dus die dingen die anderen ook hebben staan. Daar beginnen wij mee. In mijn video laat ik je een aantal voorbeelden zien. Deze kan jij natekenen. Of op je eigen manier tekenen. Je weet het. Je kan kijken en tekenen tegelijkertijd, en af en toe op de pauze knop drukken. Maar je mag ook eerst alles af kijken en dan aan de slag gaan.

In mijn video heb ik laten zien dat een deur, tafel, stoel, computer, bureau en kast ook te tekenen zijn. Ook als alles nog heel scheef, klein of slordig overkomt. Echt, dat geeft niets en het komt goed. Je kan het automatisch tekenen iets versnellen door elke tekening een paar keer te herhalen. 

Wil je meer tekenen? Bekijk dan eens jouw bed, leeslamp en wasmachine. Of de kapstok, archiefkast en koffieautomaat. Natuurlijk mogen het ook andere voorwerpen zijn. Maar vul je bibliotheek met visuals aan. Pak je schetsboek en ga aan de slag. Schets en creƫer!