Les 5.3 Abstracte situaties

Les Progress:

De laatste les van module 5!

Hoe kijk jij terug op de vorige les waarin we gebouwen en concrete voorwerpen thuis en op het werk hebben getekend? Wat heb jij hiervan geleerd? Naast de fysieke objecten zijn er ook abstracte aspecten waar je mee te maken hebt, zowel thuis als op het werk.

Lesdoel

Jij kan eigen visuals maken over abstracte begrippen. Die uit het filmpje in eigen stijl. Zelfstandig volgens de opdracht.

Om het helder te maken, ik bedoel met “abstract” begrippen die niet tastbaar zijn, maar situaties die door mensen verschillend ervaren, geïnterpreteerd en gevoeld kunnen worden. Denk hierbij aan woorden zoals liefde, ideeën en oplossingsgericht werken. In mijn video illustreer ik een aantal van deze begrippen.

In mijn video doe ik een aantal van deze begrippen voor.

De opdracht

En dan de opdracht. Die bestaat uit drie delen. 

 • Teken de visuals in de video in eigen stijl na als je dat nog niet hebt gedaan.
 • Teken de volgende visuals:
 1. Ontwikkeling
 2. Begeleiding
 3. Wendbaar
 4. Experimenteren
 5. Balans
 6. Middelen 
 
Hier nog een voorbeeld
 • Teken de volgende abstracte begrippen die bij huis kunnen horen.
 1. Helpen
 2. Partnerschap
 3. Gezellig
 4. Thuis voelen 
 5. Opgroeien
 6. Opruimen 
 

Nog twee tips

Op internet kun je veel voorbeelden vinden door de zoekterm “begrip + pictogram” of “begrip + symbool” te gebruiken. Je kunt ook een foto opzoeken en deze eenvoudig na tekenen. Zo weet je zeker dat de afbeelding van jou is.

 

Module 5 is klaar 

Je hebt al zoveel bereikt! Je mag echt trots zijn op wat je hebt getekend en ik ben ervan overtuigd dat je deze tekeningen goed kunt gebruiken in de volgende module. In die module ga je namelijk je eerste tekenplaat maken. Als advies wil ik je meegeven om op zoek te gaan naar A3 of A2 papier.

Heb jij wat te vragen? Stuur gerust een mail naar contact@tekenplek.nl Of stel die vraag in de groep op Facebook Tekenplatform