Les 5.3

Les Progress:

De laatste les van module 5!

Hoe kijk jij terug naar de vorige les? Wat heb jij geleerd van het maken van gebouwen/concrete voorwerpen thuis en op je werk? Naast de tastbare producten hebben jij ook te maken met abstracte zaken. Thuis en op je werk. Deze gaan we nu tekenen.

Lesdoel

Jij kan eigen visuals maken over abstracte begrippen. Die uit het filmpje in eigen stijl. Zelfstandig volgens de opdracht. 

Even voor alle duidelijkheid. Met abstract bedoel ik zaken die niet tastbaar zijn. Situaties die door iedereen anders ervaren, geïnterpreteerd en gevoeld kunnen worden. Denk aan woorden als: liefde, idee, oplossingsgericht werken. 

In mijn video doe ik een aantal van deze begrippen voor. Je weet het, je kan eerst het filmpje afkijken en dan die visuals tekenen. Maar je mag ook kijken en tekenen tegelijkrtijd.

De opdracht

En dan de opdracht. Deze bestaat uit drie delen. 

 • Teken de visuals in de video in eigen stijl na als je dat nog niet hebt gedaan.
 • Teken de volgende visuals. 
 1. Ontwikkeling
 2. Begeleiding
 3. Wendbaar
 4. Experimenteren
 5. Balans
 6. Middelen 
Hier nog een voorbeeld
 • Teken de volgende abstracte begrippen die bij huis kunnen horen. 
 1. Helpen
 2. Partnerschap
 3. Gezellig
 4. Thuis voelen 
 5. Opgroeien
 6. Opruimen 

Nog twee tips

Op internet kan je veel voorbeelden vinden door “begrip + icon” als zoekterm te gebruiken. Maar je kan icon ook vervangen met de woorden symbool of pictogram.

Of je zoekt een foto op en tekent deze eenvoudig na. Als dat dan af is, weet je zeker dat de afbeelding van jou is.

Module 5 is klaar 

Wat heb je al veel gedaan! Je mag echt trots op jezelf zijn. Jij hebt veel getekend en ik denk dat je deze voor de volgende module goed kan gebruiken. Daar ga jij een eerste tekenplaat maken. Ik geef je hier al als advies mee om op zoek te gaan naar A3 of A2 papier.