Les 7.1

Les Progress:

Yes, we gaan verder. Ben je er klaar voor?

Lesdoel

In deze les gaan wij boxes tekenen. Onder boxes versta ik containers en banners waarin tekst staat. De containers worden gebruikt voor een verzameling woorden. Een banner (ook wel vaandels genoemd) wordt één keer gebruikt om alle aandacht te trekken. Zie het maar als de titel op een poster of de H1 op een websitepagina.

En ook hiervoor maken wij gebruik van de zes basisvormen: vierkant, rond, driehoek, lijn en zo verder. De meest eenvoudige is het vierkant. Met een paar extra lijnen of het verplaatsen van hoeken kan je met een vierkant ook een post-it tekenen. Of een slinger.

In de les leer je hoe jij op een snelle manier 8 boxes en 3 soorten banners kunt tekenen en toepassen. Dat doe je door met vorm en lijnen te spelen. Ga naar de downloads voor meer voorbeelden❣️Oefen hiermee en zie en ervaar wat voor wanneer.

Mijn voorbeeld

I show it! In de video zie jij hoe ik op eenvoudige wijze containers en banners teken. Teken mee of kijk eerst alles af en ga dan aan de slag.

Dit is toch vrij eenvoudig? Je zag mijn vierkant veranderen in … Zij zijn niet allemaal gelijk en dat mag!
Vraag je alleen af:

a) Wat voor soort container en banner past bij mijn tekst? En waarom?
b) Wat teken ik met mijn ervaring, snel en makkelijk? En waarom?

Een tip: teken alleen de hoeken van een container als je niet goed weet wat je voor een container moet tekenen. Hiermee vergis je je nooit!

Jouw taak

Ter inleiding: Maak in je schetsboek of op het kladpapier wat containers. Hiervoor kan jij mijn voorbeelden in de downlaods gebruiken. Herhaal en ervaar wat je makkelijk en lastig vindt. Als jij denkt dat je klaar bent voor de volgende stap: pak dan de tekenplaat uit module zes erbij en:

  • Teken met potlood een banner met een korte en duidelijke titel
  • Teken met potlood een container om een belangrijk woord, of om een groepje woorden

NB Strakjes gaat het schrijven en maken van banners bijan tegelijkertijd als je het zakelijk tekenen meer onder de knie hebt.