Les 7.2

Les Progress:

Welkom in les 2!

Lesdoel

In deze les maken wij een klein zijstapje. We gaan het hebben over de betekenis en het kiezen van kleuren. Dit doen voordat we het visuele verslag gaan inkleuren. De reden is het onderwerp en de inhoud van de les. Enkelen vinden het fijn om de informatie en opdracht vooraf te hebben zodat ze dit in de laatste les van deze module, op hun tekenplaat kunnen toepassen.

In deze les ga je nadenken over de betekenissen van kleur en kies je een aantal kleuren uit voor jouw branding. Samen met jouw logo, in les 1.

NB Voor wie al een kleurenkaart hebt. De opdrachten kan je maken op jouw manier.

Kleurenkaart

Voordat we gaan kleuren, ga ik eerst de kleuren bespreken. Deze associëren met de natuur, emoties en bedrijfscultuur. Ik bespreek dit in mijn video met en paar vragen erbij. Luister je mee?

Opdracht

De macarons in mijn kleuren 😀

Je ziet op de foto dat er verschillende kleuren zijn. Primaire, secundaire en tertiaire kleuren.  Waar valt jouw favoriete kleur in? En welke vind jij het beste daarbij passen? Welke is contrasterend en ondersteund jouw basiskleur?

Maak voor jezelf een kleurenkaart door ongeveer vijf kleuren uit te kiezen die bij elkaar passen. Begin met je lievelingskleur of de kledingkleur die jij graag draagt omdat dit het best bij je past. Als je er een hebt, dan wordt dit jouw basiskleur. Maar dan?

Schikken

Vind je het schikken van kleuren op zo een foto lastig? Pak dan een grote doos kleurpotloden. Of vraag even aan de buren of je die kan lenen. Kies uit de doos de potloden die jij het mooist vindt.  En stel dan de vragen: passen ze bij elkaar? Moet ik er een omruilen? Zit er ook contrastkleur bij? Herhaal die vragen steeds tot dat je de juiste combinatie hebt.