Les 7.4 Eerste tekenplaat afmaken

Les Progress:

Les Materials

Tekenplek_Kladpapier

Welkom in de laatste les van module 7!

Lesdoel

In de vorige les hebben we ons visueel verslag van kleur voorzien en heb je geleerd hoe je diepte en schaduw kunt aanbrengen. In deze les gaan we kort in op het gebruik van pijlen en het toevoegen van achtergrondkleur om onze tekenplaat af te maken. Na wat ervaring kun je deze pijlen vaak direct samen met de kleuren en containers tekenen. Je leert in deze les hoe je op een effectieve manier je tekenplaat kunt afronden met pijlen en framing, en hoe je een achtergrondkleur kunt kiezen.

 

De opdracht

Je gaat dus jouw visueel verslag, daar waar nodig is, afmaken met pijlen. Vervolgens maak je van je tekenplaat een geheel door er een kader rondom te plaatsen (ook in een vierkant 😉 ). En nogmaals, de lijnen hoeven echt niet strak te zijn. Enige oneffenheden maken zo’n visueel verslag levendig.

Een gekleurde achtergrond?

Aan het einde maak ik vaak gebruik van pastelkrijt, omdat ik vind dat het de tekenplaat echt afmaakt. Maar dit is geen verplichting. Je kunt het zien als een mogelijkheid om extra dimensie en kleur aan je tekening toe te voegen. Als je ervoor kiest om pastelkrijt te gebruiken, spray dan na afloop voorzichtig je blad in met haarlak. Dit voorkomt dat het krijt gaat verstuiven. Laat de lak even opdrogen voordat je je tekenplaat laat zien.

Winkelketens zoals Action, Big Bazar en Hema verkopen regelmatig pastelkrijt voor een lage prijs voor een lage prijs.

Heb jij wat te vragen? Stuur gerust een mail naar contact@tekenplek.nl Of stel die vraag in de groep op Facebook Tekenplatform.