Les 7.4

Les Progress:

Les Materials

Tekenplek_Kladpapier

Welkom in de laatste les van module 7!

Lesdoel

In de vorige les hebben wij ons visueel verslag voorzien van kleur. Heb jij zelf ook geleerd hoe je diepte en schaduw aanbrengt.

In deze les gaan wij kort in op het toepassen van pijlen. Ook hier kan ik zeggen dat je na enig ervaring deze pijlen vaak gelijk met de kleuren en containers kan tekenen. En maken wij de tekenplaat af met het toepassen van pijlen en achtergrond kleur.

In deze les leer je hoe je op een effectieve manier je tekenplaat kan afronden met pijlen en framing, waar een achtergrondkleur een keuze is.

De opdracht

Jij gaat dus jouw visueel verslag daar waar nodig is afmaken met pijlen. Dan maak je van je tekenplaat een geheel door een kader rondom te plaatsen. (Ook in het vierkant 😉 ) En nogmaals. De lijnen hoeven echt niet strak. Enig oneffenheden maak zo een visueel verslag levendig.

Een gekleurde achtergrond?

Aan het einde maak ik vaak gebruik van pastelkrijt. Ik vind dat dit een tekenplaat echt afmaakt. Maar dat hoeft niet per se. Zie dat als mogelijkheid. Maar als je het wel gebruikt. Spray dan voorzichtig je blad met haarlak in. Dit voorkomt dat het krijt gaat verstuiven als je je plaat opbergt. Laat het lak even opdrogen en je kan je tekenplaat showen.

De winkelketens als Action, Big Bazar en Hema verkopen (geregeld) pastelkrijt voor een lage prijs.