Les 8.3 Teken je collega’s

Les Progress:

Wij gaan in deze les mensen tekenen. Kees en de collega’s. 

Lesdoel

Na deze les kun je enkele van je collega’s tekenen met behulp van je favoriete stokpoppetje. Je hoeft ze niet precies na te tekenen, maar met een paar details kun je al een eind komen. Als de persoon het goed vindt, kun je zijn of haar naam bij het poppetje schrijven. Je kunt je favoriete stokpoppetjes gebruiken of die kegelvormige poppetjes – wat je maar wilt. We zullen ons concentreren op het gezicht en de kleding en als dat nodig is, kun je extra attributen gebruiken. Dat wordt leuk!

Spelen maar

Teken een stokpoppetje zonder hoofd een aantal keer. Maak van die poppetjes collega’s en speel met de vorm van het hoofd, het haar, de mond, de bril, de baard, de borstomvang en de kleding. Kies daarbij voor het soort kleding dat de persoon meestal draagt, zoals een blouse of een trui, en let op de kleur.

Wil je minder details gebruiken en voor een standaard poppetje gaan? Zorg er dan voor dat de actie en het werk van de persoon centraal staan. In de video laat ik zien hoe het werkt. Omdat ik jouw collega’s niet ken, gebruik ik voorbeelden van andere mensen.

In de video doe ik het een en ander voor. Ik ken jouw collega niet, dus zijn mijn mensen voorbeelden. 

Voor wie dat wil, heb ik twee templates gemaakt die je kunt downloaden. Elk poppetje kun je voorzien van een eigen attribuut. Je kunt deze attributen ook wisselen, zodat het verhaal van het poppetje anders wordt.

Tot slot een voorbeeld die ik niet zo lang geleden voor een school heb getekend. 

Heb jij wat te vragen? Stuur gerust een mail naar contact@tekenplek.nl Of stel die vraag in de groep op Facebook Tekenplatform.