Les 8.3

Les Progress:

Wij gaan in deze les mensen tekenen. Kees en de collega’s. 

Lesdoel

Jij kan na de les enkele collega’s met jouw favoriete stokpoppetje tekenen.  

Je tekent ze niet precies na maar met een paar details kom je ver. En als de persoon het goed vindt, schrijf jij bij het poppetje haar of zijn naam. Wij gebruiken hiervoor jouw favoriete stokpoppetjes. Of die kegelvormige poppetjes. Net wat jij wilt. 

En zoomen wij in op het gezicht en soort kleding. Gebruiken wij een extra attribuut als dat nodig is. Hoe leuk is dat? 

Spelen maar

Teken een stokpoppetje zonder hoofd een aantal keer. Maak van die poppetjes collega’s. Speel met de vorm van het hoofd, het haar, mond, bril, baard, borsten en kleding. Het soort kleding die het meest door die persoon wordt dragen. Een blouse of een trui? In de kleur? 

Wil je minder details gebruiken en voor een standaard poppetje gaan? Zorg er dan voor dat de actie en werk van de persoon centraal staat. 

Voor wie wil. Ik heb twee templates gemaakt. De eerste is die met vier algemene types. Daarop laat ik zien hoe je een directeur, inkoper, klant en een schoonmaker kan tekenen. Laat ik je zien dat je de attributen kan doorschuiven waardoor een andere actie in een verhaal ontstaat. Op de tweede template staan voorbeelden over: de mond, de neus, de ogen en het haar.