Introductie

Visual notes zijn en blijven de ├ęchte bouwstenen van het maken van tekenplaten.

De basiskennis hiervan wordt in deze training door Esther stap voor stap aan je uitgelegd. Gaan wij die oefenen, ontwikkelen, bewaren en toepassen. En of je nu beroepsmatig of als hobby dit gaat gebruiken, deze training komt je altijd van pas.

Je leert in de online cursus o.a.:

Je leert best veel in deze training. En er gebeurt ook veel tijdens het doen van de opdrachten. Dus Daarom heb ik de belangrijkste punten op een rijtje. Ze zijn voor iedereen straks herkenbaar.

Je leert in deze online cursus oa :

  • Wat Visual Notes is
  • Verschillen in symbolen, pictogrammen en metaforen
  • Meer in beelden te denken
  • Hoe je met een simpele techniek mensen en symbolen e.d. kan maken
  • Hoe een verhaal / boodschap wordt opgebouwd
  • Soorten lay-outs en het toepassen hiervan 

Er zijn een heleboelpraktische oefeningen aanwezig in deze training zakelijk tekenen

die je gewoon kan toepassen en downloaden. Kan jij deze training in een halfjaar in eigen tijd en plek volgen. En bij vragen kan je altijd bij mij terecht. Zodat je nooit vast komt te zitten. Regelmatig en waar nodig heb ik praktische video’s gemaakt. Nadat je deze basiscursus gevolgd hebt, zal je kunnen meedoen en meepraten over zakelijk tekenen. Over tekenplaten, flip-overtekeningen, sketchnotes en andere soorten namen die aan zo een manier van tekenen wordt gegeven.

Even voorstellen

De online training wordt verzorgd door Esther Zijlstra. Zij stelt zich hier kort voor.

Esther Zijlstra

zakelijk tekenaar | (visueel) counselor & trainer | docent

Net als jij, kan ik heel veel over mijzelf vertellen. Maar ik houd het koNet als jij, kan ik heel veel over mijzelf vertellen. Maar ik houd het kort. Voor hier en begin met mijn drie doelen per dag. Net als jij, kan ik heel veel over mijzelf vertellen. Maar ik houd het kort. Als je mij volgt op diverse social media n je hebt ingeschreven op mijn nieuwsbrieven dan weet je vast wel meer. Voor hier en begin met mijn drie doelen per dag. 

Doe elke dag: 

  • een ding waar je van leert
  • een ding waar je blij van wordt
  • iets aardigs

Deze drie punten zijn voor mij zo typerend en waar. En ben ik hierin een open boek. De waarden die hier achter liggen zijn: ontwikkeling, creativiteit en sociale cohesie. En daar probeer ik ook iets mee te doen. Vertel ik rustig dat ik nu iets meer wil weten over: ict en de funnel. Als beelddenker stel ik mij een station met diverse verdiepingen en sporen voor. Waarop metro’s, stoptreinen, sneltreinen en hogesnelheidstreinen overheen gaan. En tot slot wil ik graag mensen helpen en iets leren. Want ja, ik ben ook docent.

Sterke punten

Het beelddenken gaat mij makkelijk af. Ik associeer snel. En die twee helpen zo goed bij een ander eigenschappen van mij. Ik plan graag en zie gauw doelen en processen. Eigenlijk is dit een beetje mijn natuurlijk voorsprong (onderbewuste) en helpen zij mij bij het tekenen, begrijpen, vooruit denken en voorbeelden geven waar dat nodig is. Je begrijpt het waarschijnlijk al? Hiermee kan ik je helpen bij het zichtbaar maken van je tekentalent, ontwikkeling en de essentie van jouw verhaal. Zodat jij verder stappen zet, groeit  en ontwikkelt. Ik faciliteer en verzorg dus graag. 

Kortom. Esther verbeeldt, verheldert en verbindt.

Wil ik je graag aan het tekenen zetten en deze passie ontdekken. 

Module Lessen