Introductie

Visual notes zijn en blijven de échte bouwstenen van het maken van tekenplaten.

In de training Zakelijk Tekenen Online leer je Visual Notes te maken en visueel te denken. In de modules bouw je stap voor stap de basisvaardigheden op en heb je aan het einde eigen mensen, symbolen en tekenplaten gemaakt. Ja, want ook jij kunt tekenen!

Je leert in de online cursus

In deze training legt Esther je stap voor stap de basiskennis hiervan uit. Je oefent, ontwikkelt, bewaart en past deze kennis toe. Of je deze nu beroepsmatig of als hobby gebruikt, deze training komt je altijd van pas. In de online cursus leer je onder andere:

  • Wat Visual Notes (visuele notities) zijn

  • Verschillen in symbolen, pictogrammen en metaforen

  • Meer in beelden te denken

  • Hoe je met een simpele techniek mensen en symbolen e.d. kan maken

  • Hoe een verhaal / boodschap wordt opgebouwd

  • Soorten lay-outs en het toepassen hiervan 

Er zijn een heleboel praktische oefeningen aanwezig in deze training zakelijk tekenen die je gewoon kunt toepassen en downloaden. Dit op je eigen plek in eigen tijd binnen een halfjaar. Bij vragen kun je altijd bij mij terecht zodat je nooit vast komt te zitten. Regelmatig en waar nodig heb ik praktische video’s gemaakt. Nadat je deze basiscursus gevolgd hebt, zal je kunnen meedoen en meepraten over zakelijk tekenen. Over tekenplaten, flip-overtekeningen, sketchnotes en andere soorten namen die aan zo een manier van tekenen wordt gegeven.

Even voorstellen

De online training wordt verzorgd door Esther Zijlstra. Zij stelt zich hier kort voor.

 

Esther Zijlstra

zakelijk tekenaar | (visueel) counselor & trainer | docent

Net als jij kan ik heel veel over mijzelf vertellen, maar ik houd het kort. Als je me volgt op diverse social media of je hebt ingeschreven op mijn nieuwsbrieven, dan weet je vast wel meer. Om hier te beginnen, heb ik drie doelen per dag: 

Doe elke dag: 

  • een ding waar je van leert

  • een ding waar je blij van wordt

  • iets aardigs

Deze drie punten zijn voor mij zo typerend en waar. Ik ben hierin een open boek. De waarden die hierachter liggen zijn ontwikkeling, creativiteit en sociale cohesie, en daar probeer ik ook iets mee te doen.

Ik vertel rustig dat ik nu meer wil weten over ict en de funnel. Als beelddenker zie ik dan een station met diverse verdiepingen en sporen waarover metro’s, stoptreinen, sneltreinen en hogesnelheidstreinen rijden. En tot slot wil ik graag mensen helpen en iets leren. Want ja, ik ben ook docent.

Sterke punten

Het beelddenken gaat mij makkelijk af. Ik associeer snel en dat helpt goed bij een ander eigenschap van mij. Ik plan graag en zie gauw doelen en processen. Eigenlijk is dit een beetje mijn natuurlijk voorsprong (onderbewuste) en helpen zij mij bij het tekenen, begrijpen, vooruitdenken en voorbeelden geven waar dat nodig is. Je begrijpt het waarschijnlijk al? Hiermee kan ik je helpen bij het zichtbaar maken van je tekentalent, ontwikkeling en de essentie van jouw verhaal. Zodat jij verder stappen zet, groeit en ontwikkelt. Ik faciliteer en verzorg dus graag. 

Kortom. Esther verbeeldt, verheldert en verbindt. Wil ik je graag aan het tekenen zetten en deze passie ontdekken.

Module Lessen