Les 9.1 Nu zelf

Les Progress:

Welkom en go with the flow!

lesdoel

Het doel van deze les is om een grote tekenplaat te maken. Dit kan spannend zijn, omdat je nog niet weet hoe het resultaat eruit zal zien. Misschien ga je zelfs tekenen tijdens een vergadering, waarbij anderen met je meekijken. Bedenk daarom goed of je in je eigen tijd aan de slag wilt gaan of tijdens een groepsbijeenkomst wilt tekenen. En weet je al waarover je wilt tekenen? Heb je een opdracht gevraagd en gekregen?

Tijdens deze les heb je de mogelijkheid om je vaardigheden toe te passen en een eigen tekenplaat te maken voor een bedrijf in een andere setting dan de training.

In deze les toon ik alleen een foto en komt er geen video. De bedoeling is dat jij het nu zelf gaat doen. Wel wil ik een halfuurtje online via Zoom of Teams met je sparren. Stuur een mailtje en we plannen een geschikt moment. 

De tekenplaat hieronder heb ik gemaakt voor twee teamleiders.

Nog enkele tips

Voordat je begint, wil ik je nog enkele adviezen geven:

  • Bedenk van tevoren welke indeling je wilt gebruiken (zie modules 5 en 6).
  • Bepaal het formaat van het papier waarop je de tekenplaat gaat maken en pas de grootte van de visuals daarop aan. Houd rekening met de kijkafstand van ongeveer 3 meter.
  • Houd bovenaan ruimte vrij voor een titel en schrijf deze pas op als je klaar bent.
  • Maak gebruik van een inleiding met bijvoorbeeld een kalender, datum en het onderwerp.
  • Voeg een afsluiting toe met een datum, takenlijstje, quote, samenvatting met een lijst van bullets, etc.
  • Laat een vlak leeg als je geen directe visual paraat hebt. Schrijf daar met potlood twee of drie steekwoorden op en ga dan door. Aan het einde kun je dit alsnog invullen.
  • Denk aan de kleuren van het bedrijf of organisatie.

Tot slot, je hebt al veel voorbereidend werk gedaan. Je bent bezig met het vullen van kamers in je kasteel van kennis, tools, skills en visuals. Geniet ervan en weet dat het je gaat lukken. Wil je feedback krijgen? Dat kan. Iedereen kan tijdens deze training gebruik maken van een half uur coaching. Stuur een mail en we gaande tijd plannen.