Les 7.1 Boxes & Banners

Les Progress:

Yes, we gaan verder. Ben je er klaar voor?

Lesdoel

In deze les gaan we leren hoe we boxes kunnen tekenen. Met boxes bedoelen we containers en banners waarin tekst wordt geplaatst. Containers worden gebruikt om woorden te verzamelen en banners, ook wel vaandels genoemd, worden gebruikt om de aandacht te trekken, zoals bij de grote kop op een poster of de H1 op een websitepagina.

We zullen hiervoor gebruik maken van de zes basisvormen, waaronder vierkanten, cirkels, driehoeken en lijnen. Het vierkant is de meest eenvoudige vorm en met een paar extra lijnen of hoeken kun je zelfs een post-it of een slinger tekenen.

In deze les leer je hoe je op een snelle manier 8 verschillende boxes en 3 soorten banners kunt tekenen en toepassen door te spelen met vormen en lijnen. Je kunt in de downloads meer voorbeelden vinden en hiermee oefenen om te ontdekken welke vormen het beste werken in welke situaties.

Mijn voorbeeld

Ik laat het zien! In de video laat ik op een eenvoudige manier zien hoe je containers en banners kunt tekenen. Je kunt meedoen met het tekenen of eerst alles bekijken voordat je zelf aan de slag gaat.

Het is vrij eenvoudig, toch? Je zag hoe mijn vierkant veranderde in iets anders… Niet alle containers en banners zijn hetzelfde en dat is ok√©!
Stel jezelf de volgende vragen:

a) Welk type container en banner past bij mijn tekst en waarom?
b) Wat kan ik snel en makkelijk tekenen met mijn ervaring en waarom?

Wat kan ik snel en makkelijk tekenen met mijn ervaring en waarom?

Een tip: teken alleen de hoeken van een container als je niet zeker weet wat voor container je moet tekenen. Zo maak je geen fouten!

Jouw opdracht

Begin met het maken van wat containers in je schetsboek of op kladpapier. Je kunt mijn voorbeelden in de downloads gebruiken. Herhaal en ervaar wat je makkelijk en moeilijk vindt. Als je denkt dat je klaar bent voor de volgende stap, pak dan de tekenplaat uit module zes en:

  • Teken met potlood een banner met een korte en duidelijke titel
  • Teken met potlood een container voor een belangrijk woord of een groep woorden.

Let op: als je zakelijk tekenen beter onder de knie krijgt, zul je bijna tegelijkertijd banners kunnen schrijven en maken.