Les 3.1 Waarom beeldnotities helpen

Les Progress:

Het waarom van Visual Notes!

Leerdoel

De jagers en verzamelaars hadden hun grottekeningen, de Egyptenaren gebruikten hiërogliefen en wij hebben Visual Notes. Plaatjes die een boodschap overbrengen. En dat deden zij toen en wij nu ook. Tekeningen maken is op allerlei manieren functioneel.

Na de les kan je zes redenen noemen waarom beeld werkt en uitleggen hoe en wanneer je beeld kan inzetten in je communicatie.

Plaatjes hebben praatjes 

Tekeningen zijn krachtige manieren om te communiceren. Plaatjes hebben veel voordelen. Niet alleen begrijpen twee mensen met hun eigen taal een pictogram op dezelfde manier, er gebeurt ook iets in ons brein. Ik leg je dit uit in mijn video.

Kortom, visual notes zijn interessant om een nieuw idee te presenteren of aantekeningen te maken tijdens vergaderingen. Maar ook alledaagse boodschappen- en to-do-lijstjes, visuele cv’s of theoretische concepten kun je visualiseren.

Drie maal drie (is negen)

Voor jou drie vragen hier. Je kunt de antwoorden opschrijven, maar ook tekenen, wat je wilt.

  1. In mijn video heb ik een aantal argumenten genoemd. Aan jou de vraag: Welke 3 weet jij nog? Wat zou jij morgen zeggen als een collega naar het waarom van Visual Notes vraagt? Of hoe ga je reageren op de opmerking: “Die tekeningen maakt mijn kind ook”?
  2. Zoek en teken drie bekende pictogrammen die je overal tegenkomt. Niet roken is zo een voorbeeld. 
  3. Zoek eens naar drie bekende Nederlandse beeldmerken. En beantwoord dan de volgende vragen:
  • Wat zorgt voor herkenning en verbinding?
  • Als jij nu een visual voor die bedrijven mag maken, wat zou jij dan tekenen?