Les 3.1

Les Progress:

Het waarom van Visual Notes!

Leerdoel

De jagers en verzamelaars hadden hun grottekeningen, de Egyptenaren gebruikten hiĆ«rogliefen en wij hebben Visual Notes. Plaatjes die een boodschap overbrengen. En dat deden zij toen en wij niet zo maar. Want tekeningen maken is op allerlei manieren functioneel.  

Jij kan na de les zes redenen noemen waarom beeld werkt en uitleggen hoe en wanneer je beeld kan inzetten in jouw communicatie.  

Plaatjes hebben praatjes 

Tekeningen zijn dus krachtige manieren om te communiceren. Plaatjes hebben namelijk veel voordelen. Niet alleen begrijpen twee mensen met hun eigen taal een pictogram op dezelfde manier. Ook gebeurt er iets in ons brein. Ik leg je dit uit in mijn video.

Kortom. Visual notes zijn ook interessant om een nieuw idee te presenteren of aantekeningen te maken tijdens vergaderingen. Maar ook voor alledaagse boodschappen- en to-do-lijstjes, visuele cv of een theoretisch concept kun je visuals maken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Drie maal drie (is negen)

Voor jou drie aantal vragen. Je kan de antwoorden opschrijven maar ook tekenen. Wat jij wilt.

  1. In mijn video heb ik een aantal argumenten genoemd. Aan jou de vraag: welke 3 kan jij zo opnoemen? Wat zou jij morgen zeggen als een collega naar het waarom van Visual Notes vraagt? Of hoe ga je reageren op de opmerking: die tekeningen maakt mijn kind ook! Of jouw tekeningen is kinderwerk!
  2. Zoek en teken drie bekende pictogrammen die je overal tegen komt. Niet roken is zo een voorbeeld. 
  3. Zoek eens naar drie bekende Nederlandse beeldmerken. En beantwoord dan de volgende vragen:
  • Wat zorgt voor herkenning? En verbinding?
  • Als jij nu een visual voor die bedrijven mag maken.
  • Wat zou jij dan tekenen?