Les 8.2

Les Progress:

Les Materials

Tekenplek_Kladpapier

In deze les gaan jij jouw vakjargon tekenen.

Lesdoel

Wij stappen over van algemeen naar specifiek en is het nu tijd voor het tekenen van visuals die horen bij jouw bedrijfstak. Die gaan over het bedrijf of organisatie in het algemeen, en jouw werk in het bijzonder.

Jij hebt na deze les afbeeldingen die bij jouw beroep horen verzameld, gecategoriseerd en geschetst.

In mijn video leg ik uit hoe wij dat verzamelen en categoriseren gaan aanpakken.

De opdracht

Het verzamelen van begrippen doe je door te gaan brainstormen. 10 minuten, maximaal 15 minuten. Dit kan je op een vel papier doen maar ook met post-it’s. Schrijf dan elk woord op een apart sticky notes. En plak die dan op een bord, deur of raam.

  • Als jij een A4 gebruikt

Pak een tweede vel erbij en maak daarop een mindmap. Begin met een centraal punt in het midden. Teken dan vier of meer lijnen naar buiten toe. Elk van die lijnen krijgt een onderwerp. En elk onderwerp krijgt zijtakken met woorden die daarbij horen. Zie jij bij het schrijven al een paar plaatjes voor je? Teken die dan in het klein op je blad. Zo vergeet je die plaatjes niet meer.

  • Wanneer je post-it’s gebruikt

Pak een blok sticky notes en pas de scrum-techniek toe. Schrijf op elk een nieuw woord. Zie jij bij enkelen al plaatjes voor je? Maak daar dan gebruik van door die meteen te tekenen onder het begrip. Als je hiermee klaar bent ga jij de plakbriefjes in groepen plaatsen. In de doelen, taken en materialen. En misschien is er ook sprake van emotie of heb jij nog een ander thema ontdekt. Maak een foto van je indeling.

Ben je met je mindmap klaar? Heb jij een oppervlakte met groepjes post-it’s? Ga dan aan het tekenen. Zoek eventueel op internet naar voorbeelden. Neem hiervoor de tijd want het moet echt niet vanavond klaar zijn.