les 4.2 Body geven

Les Progress:

Yes. Les 2 van module vier.

Hoeveel stokpoppetjes heb jij getekend? Welke stijl ging je makkelijk af? Welke vorm vind je lastiger? 

lesdoel

Het lichaam, de romp, is het onderwerp van deze les. Samen maken we poppetjes met meer volume dan die van de stokpoppetjes. Hiermee kun je spelen, want je weet dat bij het rechtop staan je buik en borst anders staan dan wanneer je buigt. Het spelen met de romp ondersteunt de bewegingen van de ledematen.

Je hebt straks een reeks mensen gemaakt met verschillende vormen: rond, vierkant, driehoek, en je kunt hierin ook nog wat variatie aanbrengen. Ook zal je in deze les ervaren welk poppetje het beste bij je past.

In de volgende video laat ik je zien hoe je met de basisvormen poppetjes meer volume kunt geven. Teken mee of bekijk eerst het filmpje en ga daarna aan de slag.

Opdracht

Jij gaat nu zelf met minimaal drie basisvormen je eerder gemaakte stokpoppetjes ‘aankleden’. Ook kun je wat experimenteren met het geven van een trui en een rok of broek. Maar houd het simpel zolang je oefent en wilt snel tekenen. De kleine details zijn niet handig en doen er vaak niet toe.

De stappen in het maken van een kegelvormig poppetje

Heb jij misschien ook een favoriet ontdekt? Vind je de ronde figuren fijner dan de rechte lijnen? Met welke wil je wat spelen om te kijken of dit jouw stijlfiguurtje gaat worden? Ik heb er twee. Eén voor het snel tekenwerk op papier, tijdens workshops. En één voor social media als het echt om mij gaat.

Ik heb er twee. Eén voor het snel tekenwerk op papier, tijdens workshops. En één voor social media als het echt om mij gaat. 

Wanneer je klaar bent, kun je naar les 3 gaan: de emotie.