les 4.2

Les Progress:

Yes. Les 2 van module vier.

En hoe ging het met het maken van de stokpoppetjes? Hoeveel heb je er gemaakt? 

lesdoel

Het lichaam, de romp is het onderwerp van deze les. Samen maken wij poppetjes met net meer volume dan die van de stokpoppetjes. Ook hier is mee te spelen. Want jij weet dat bij het rechtop staan je buik en borst anders staan dan wanneer je buigt. Het spelen met de romp ondersteunt de bewegingen van de ledematen. 

Jij hebt straks een reeks mensen gemaakt met de andere vormen: rond, vierkant, driehoek, en kan daarin ook nog wat variatie in aan brengen. Ook zal jij in deze les ervaren wat voor soort poppetje jou tot nu toe het beste ligt. 

In de volgende video laat ik je zien hoe je met de basisvormen poppetjes meer body kan geven. Teken mee of bekijk eerst het filmpje en ga daarna aan de slag.

Opdracht

Jij gaat nu zelf met minimaal drie basisvormen jouw eerder gemaakte stokpoppetjes ‘aankleden’. Ook kan je wat experimenteren met het geven van een trui en een brok of rok. Maar houd het simpel. Bij snel tekenen is detail niet handig. Wel bij leuke illustraties waar je echt de tijd voor kan nemen.

De stappen in het maken van een kegelvormig poppetje

Heb jij misschien ook een favoriet ontdekt? Vind je de ronde figuren fijner dan de rechte lijnen? Met welke wil je wat spelen om te kijken of dit jouw stijlfiguurtje gaat worden? 

Ik heb er twee. Eén voor het snel tekenwerk op papier, tijdens workshops. En één voor social media als het echt om mij gaat. 

Wanneer je klaar bent kan je naar les 3 gaan. De emoties.